Objevte více

PEČU-NEPEČU: Blaho v ústech, kouzlo na talíři

Dort, který je raw, vegan, bez lepku, bez rafinovaného cukru, bez laktózy, bez umělých barviv a bez sóji? Jde to vůbec? O tom se sami přesvědčte v příjemném rozhovoru s Lenkou Jarošovou, majitelkou bezlepkové cukrárny PEČU-NEPEČU v Plzni.

Jak se Váš podnik jmenuje a o jaký typ podniku se jedná? Od kdy funguje, kolik máte celkem poboček a kde, jak jste se vlastně dostala k tomu podnikání, co Vás k tomu motivovalo? Jaký je zkrátka Váš příběh?
Lenka Jarošová: „PEČU-NEPEČU najdete v Plzni Na Roudné, je to prodejna a zároveň výrobna veganských dortů a dezertů bez lepku, které jsou čistě rostlinné v raw kvalitě. Je možný nákup dezertů z aktuálně nabízených cupcaků, dortíků nebo pralinek. Zároveň poskytuju výrobu na zakázku, například narozeninových dortů, svatebních dortů a také cupcaků, mini cupcaků a pralinek. K podnikání mě dovedl zájem o zdravé stravování a láska k tvorbě dortů. Původně to byly dorty pečené a když jsem zkusila raw nepečené dorty, tak mě uchvátily ještě víc. Moje cesta k podnikání vedla přes cukrářskou rekvalifikaci a několik kurzů věnujících se raw nepečení.”

Co je pro Váš podnik specifické, čím je zajímavý a čím se odlišuje od jiných?
Lenka Jarošová: „Nabízím pouze dorty a dezerty, které neobsahují mléčnou bílkovinu, lepek, ani rafinovaný cukr, sóju či umělá barviva. Mojí vizí je čisté a kvalitní složení. Zároveň jsou moje produkty vhodné pro všechny, kdo jsou alergičtí na lepek nebo mléčnou bílkovinu, také pro ty, kdo se vyhýbají rafinovanému cukru, a pro vegany.”

Co vše nabízíte lidem s bezlepkovou dietou? Na co byste je k Vám chtěla pozvat?
Lenka Jarošová: „Veškeré moje dorty a dezerty jsou bez lepku, můžete vybírat mezi ovocnými nebo čokoládovými příchutěmi, ale taky variantami s ořechy nebo bez nich. Mezi nejoblíbenější druhy patří mandlový dezert se slaným karamelem nebo dortíky s příchutí jahody a bílé čokolády. A ráda vám přichystám i ceremoniální kakao (čokoládu) do kelímku s sebou.”

Jakým způsobem zajišťujete, že připravované bezlepkové pokrmy jsou opravdu bezlepkové? Jaká nejdůležitější opatření či podmínky dodržujete?
Lenka Jarošová: „K výrobě používám pouze bezlepkové produkty, které pečlivě vybírám.”

Jak byste Vás podnik výstižně charakterizovala pouhými 3 slovy?
Lenka Jarošová: „Výborné – Zdravé – Krásné”

Jaké jsou Vaše sny a plány do budoucna?
Lenka Jarošová: „Chtěla bych rozšířit povědomí o rostlinných dezertech a o jejich výživové hodnotě, protože je podle mě skvělé, že si můžeme dát dezert, který nás kvalitně zasytí. Také bych ráda do budoucna svoji nabídku rozšířila o další produkty jako jsou např. snídaně do skleniček, smoothie a podobně.”

Děkuji za rozhovor.
Veronika Petrů
 (Mňambezlepku.cz)

Kontakt a více informací o plzeňském PEČU-NEPEČU, včetně recenzí uživatelů, najdete zde.

Rubriky: Rozhovory

Napsat komentář